luni, 20 iulie 2015

Leapșa: Summer and Books !♣♠

Salutare !


Dacă tot e vară, eu zic să ne mai distrăm puțin și să înviorăm atmostfera. De aceea m-am gândit la o „leapșă” drăguță și amuzantă pentru fiecare blogger care se plictisește sau... pur și simplu vrea ceva distractiv. Deci să începem !

Cerințe/întrebări: 20.

1. E vară. Ai nevoie de un suc rece. Să spunem că nu ai nimic la îndemână, rece și de băut, dar ai o carte răcoritoare, plină de vitalitate și de suspans. Care ar fi aceea ?
Cred că... normal eu aș spune din start, fără să mă gândesc, „Femeia în alb” de Wilkie Collins, cu care vă omor pe toți, vorba lui Andrei. Da, însă ceva rece și răcoritor... nu, nu s-ar potrivi. Atunci eu spun că ar fi „Onorabilul domn Jacques” de Andre Dhotel. (recenzia aici).

2. Să spunem că biblioteca ta are nevoie de o restaurare. Fă o poză bibliotecii tale, atașeaz-o acestei cerințe și spune-ne care ar fi detefctul ei. (poți atașa doar o parte dacă dorești).
Eu chiar voi atașa doar o parte, scuzele mele.  Raftul ăsta îmi place mult, deși am început să mă plictisesc de el și nu știu de ce, mi se pare că arată tare monoton. Cred că voi rearanja cărțile, voi scoate toate acele chestii de pe-acolo și-l voi lăsa mai liber, în afară de cărți.

3. Ai o soră/frate pasionat/ă de cărți ? Dacă nu, ai dori să fie pasionat/ă de cărți ?
Am o soră mai mică, în septembrie face șapte ani și merge în clasa I.  Adoră poveștile și speră ca în cuurând să poată citi cărți. Dar, ceea ce nu-mi place la ea, e că uneori e un pic leneșă când vine vorba de școală. Eu o bat toată ziua la cap să vină să mai scrie și să mai facă ceva dar uneori chiar nu vrea... însă nu-mi fac prea multe griji, știu că în general nu e așa.

4.De când ai devenit pasionată de cărți, și de ce?
Nu știu dar de când eram mică adoram cărțile. Mama trebuia săs tea ore întregi cu mine ca să îmi citească povești, și am învățat destul de repede să citesc, la fel ca oricare scriitor (aproape), nu că aș fi scriitoare, deși îmi doresc. Pentru mine, pasiunea mea e o parte din mine, și prefer să spun că m-am născut cu asta, așa cum exclamă mama și dirigintele meu. (salutare!)

5.Ai cunoscut mulți oameni de când ai blogul ?
Sinceră să fiu, nu i-am cunoscut... nu pe viu. Dar am vorbit cu atâtea persoane, online.  Și pot să spun că, într-un fel, sunt prietenii mei și îi cunosc. Sunt mult mai de treabă decât multe persoane apropiate, mai de treabă decât colegii de școală și unii prieteni falși pe care îi numesc prieteni ca să nu-i supăr. Cred că vorbind cu ei mă simt cel mai bine. :))  Desigur, am și prieteni pe care îi cunosc pe viu, dar trebuie să spun că o mare parte din prietenii mei sunt cei care au blog de carte, care iubesc cărțile, și, în principiu, cei online.

6. Colegii de școală și profesorii, cunoscuții și rudele știu despre blogul tău ?
Dirigintele meu știe, mama, sora mea, unele rude... și unii colegi, care cred  că a fi cititor e o pierdere de vreme. Dați-mi voie, dragii mei, dacă citiți asta, să vă spun că a fi necititor e o pierdere de vreme.

7. Spune o carte cu o copertă extrem de roz.
Extrem de roz... păi nu mă dau în vând după coperți roz, sau în special să fie nu știu eu cum coperta... adevărat, îmi place și mie ca și cărțile să aibă o copertă decentă, dar... nu pun atâta bază. Ei bine, „De zece ori pe buze” de Adina Rosseti are o copertă foarte roz !

8.Asculți muzică ? Care sunt artiștii și melodiile tale preferate?

Andrei a postat pe blog o recomandare muzicală, o melodie pe nume „On the Brightside” și e chiar foarte cute.  Am văzut că are niște versuri incredibile, un videoclip foarte drăguț iar melodia e absolut superbă. Artiștii mei preferați sunt mulți, dar nu vă imaginați că ascult toată ziua muzică. Muzica mă inspiră extrem de mult, chiar foarte mult, iar un artist care este absolut superb e Kwabs și toate melodiile lui sunt grozave. Preferata mea este „Walk” și chestia e că acest artist vine la SummerWell în România ! Dar nu pot merge... deci, cine se oferă să-mi aducă un autograf? :))
Mai ascult și Maitre Gims, care e absolut superb și genial, toate melodiile lui îmi plac, plus că sunt în franceză, și au un ritm minunat, iar vocea lui e atât de... wow, de dansabilă și de inspirabilă. :)) Mai e și Sam Smith, îmi plăcea și Taylor Swift, câteva fetișcane gen Shakira, etc... și Avicii, și Enrique Iglesias, din cauza căruia mi-am pus în spate o profesoară de spaniolă, și da... și Clean Bandit care m-au inspirat să învăț japoneză, dar în momentul de față știu japoneză doar 20%, deci... cam ăștia. :))

9. Dorești să scrii cărți ?
Da ! Prima mea carte vreau să fie... o carte în care să-i includ pe toți prietenii mei. Mă gândeam deja ca una dintre prietenele mele să fie ucisă, alta să fie una dintre polițiste dar nu dau spoilere. Peste 10 ani și ceva o să citiți cartea, deci nu vă dau spoilere. :))

10. Să vedem dacă ești ordonată. Fă o poză unei părți din camera ta, chiar acum.
Sunt malefică... :))

11.Ești pasionată de limbi străine ?
Pe lângă enlgeză și franceză obligatoriu la școală, fac japoneză, spaniolă și italiană. Însă uneori îmi doresc să nu fac atâtea...

12. Au existat vreodată persoane care să te facă să nu mai citești ?
O mie. Glumesc. Da, au existat, însă nu mă pot opri, pasiunea mea e asta și gata.

13. Cu ce limbă străină, sport, activitate, mâncare, sau om ai asemăna cititul ?
Cred că l-aș asemăna cu o limbă străină, pentru că multe persoane consideră cititul o limbă străină, și, într-un fel, să nu ai nici măcar o pasiune pentru asta și să nu-ți dorești s-o faci, să nu citești o carte, chiar pare o limbă străină, dar odată ce-o înveți nu mai este.

14. Spune-ne 20 de lucruri ciudate sau interesante despre tine.

1. Vreau să învăț multe limbi străine, muuuuulte!
2. Vreau să fiu psihiatru, dar în ultima vreme mă depărtez de asta. De ce să nu fiu medic chirurg ? De ce să nu fiu pilot de avion ? Ookay, nu merg în astfel de meserii. Dar în ultima vreme îmi doresc mai mult să fiu programatoare sau medic, dar nu medic... psihiatru. Nu știu de ce. Și psihiatria mă pasionează, dar deocamdată pentru mine medic chirurg și programatoare sunt două între care să aleg. Care dintre ele Doamne Dumnezeule, care?!
3. Uneori ascult muzică la maxim. În timp ce citesc. Asta când nu mă prinde mama ca să se mire și să-și facă cruci, pentru că prima dată credea că am înnebunit dar acum știe și ea la fel ca majoritatea oamenilor apropiați că pot să citesc și să ascult muzică la maxim în același timp, și e chiar... ciudat dar frumos :))
4.Am o bunică taare... dragă. Adică e un suflet așa de minunat ! E atât de glumeață ! Și are 82 de ani !
Odată a crezut că dirigintele meu e un reporter. :))
5. Am cel mai tare diriginte. Nu mă întrebați. Dom' profesor, dacă citiți asta, sunteți cel mai tare diriginte și profesor din școala asta enervantă a mea pe care... nu continui, dar are legătură cu dinamita.
6. Am un păr lung.
7. Fructul meu preferat este zmeura...♥
8.  Mi-am pierdut parola de ask de la două conturi...:((
9.Odată eram în piață și a venit proful de bio și m-a strâns în brațe și era să mă sufoce și eu m-am speriat și am strigat după ajutor. :))
10. Lalalalalala.
11. Iubesc baletul și step-ul, deși la step sunt varză.
12.Kwabs e cel mai tare !
13. Nu știu ce să mai scriu...
14.Ador semnele de carte.
15. Îmi plac fluturii, dar nu și „Fluturi” de Irina Binder,
16. Sunt zodia berbec.
17. Sunt semn de foc.
18. Îmi iubesc țara, dar nu și cei care o conduc.

 19. Pe facebook sunt „Simina Twain”.
20.Poza asta !                                                                                                                                                 
Și... ca să distingem: acesta este punctul 15, deci cerința 15.

15.  Ce zodie ești ?  
Am spus... Berbec.  

16. Ce fel de elevă ești ? 
Una conștiincioasă, însă mi-aș dori să fie și profesorii mei la fel.

15. Atașează o poză cu multe dintre cărțile tale (aranjate în ce fel vrei tu, absolut oricum)

16. Atașează o poză cu tine și cartea preferată.

17. Ai un animal de companie ? Atașează o poză cu el.
18. Atașează o poză amuzantă.
19. Atașează câteva poze cu desenele tale.
La acestea două, primele,, am fost ajutată. La celelalte nu.20. În încheiere, ce dorești să le transmiți cititorilor tăi?


Că-i iubesc mult pe fiecare în parte și le mulțumesc.
Dau această leaspșă mai departe Angelei și lui Andrei. 
Și oricui dorește să o facă !
Simina S.

7 comentarii:

 1. M-am distrat citindu-l. Frumos Tag, abia aștept să-l fac, serios, mulțumesc foarte mult că m-ai menționat! :)) :D
  Îmi plac răspunsurile și îmi place că ai în bibliotecă atât cărți noi, cât ș cărți vechi. Te felicit și mă bucur mult de această pasiune frumoasă a ta.
  PS. Da, crede-mă, și eu ascult muzică la maximum uneori atunci când citesc. :))
  Pupici!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu sper să-l faci cât mai repede :))
   Majoritatea sunt cărți vechi, dar nu mă deranjează, pentru că au un miros foarte puternic și le-am luat la prețuri bune. Deci, mai bine spus îmi plac :))
   Tata m-a prins odată ascultând muzică la maximum când citeam și s-a cam speriat. „Știi, n-ar strica să ne asigurăm că nu e ceva în neregulă...” îi repeta mamei. Dar paranoia a trecut repede și am permisiunea exclusivă de a asculta muzică, atâta timp cât nu fac asta când învăț. Ups, de fapt fac asta și când învăț ! :))
   Cum spuneam, abia aștept să-l faci, și sper ca asta să se întâmple... azi, mâine?! Entuziasmul e o armă împotriva mea.

   Ștergere
  2. Cât mai curând, mey, am niște recenzii de făcut! :))

   Ștergere
 2. Wow, ce lung e! O să-mi ia ceva timp până îl scriu. :)) Totuși e tare simpatic, așa că nu pot decât să-ți mulțumesc că m-ai nominalizat și pe mine. Pff, să îmi caut desenele, o să fie foarte interesant.. singurele desene făcute de mine îs d-alea de pe net. :)))
  Desenele tale sunt așa frumoase, apropo!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc. Cele două, adică al treilea și al patrulea le-am făcut eu dar celelalte două... eu doar am ajutat :))
   Sper să-l faci cât mai repede că deja m-am săturat să aștept, deși a trecut doar o zi.
   Andrei când se-apucă probabil îl face repede, da na, vezi că-i ocupat cu recenziile?! :(
   Nu știam că desenezi pe PC. Îi admir pe oamenii care fac asta, când eram în clasa a-V-a voiam și eu să fac desene pe PC dar nu prea mă pricepeam :))

   Ștergere
  2. Ah, nu, nu desenez pe PC, ci desenele mele majoritatea sunt „inspirate” din poze de pe net. :)) Se pare că e mă las așteptată în momentul ăsta, dar chiar n-am avut stare să scriu ceva pe blog zilele astea. Am avut destul de multe activități în „programul zilnic” - să zic așa. Dar îl voi face curând, promit!

   Ștergere
 3. Frumos !
  Eu desenez foarte mult, dar știu că nu eu te-am ajutat la desenele acelea :)))
  Pupici de la acest panda pufos și frumos!

  RăspundețiȘtergere