TBR ~ 6 DAYS OF TERROR READ-A-THON (1-6 august)

by - miercuri, august 01, 2018

Salutare, domnilor.

După cum v-ați dat seama din titlu, voi participa la un read-a-thon organizat de Derodydimus (între 1 și 6 august).

În sfârșit cineva care se gândește la un maraton horror o Doamne slavă Ție

Un maraton diferit și cu atât mai interesant, aș spune eu, întrucât presupune și vizionarea unor filme.


Șiii acestea sunt cerințele, alături de cărțile (și filmele) alese de mine:


citește o carte scrisă de Stephen King

king

Am ales Misery pentru că e singura carte de King mai scurtă (incredibil, ce motiv impresionant!). Din câte știu e de o savoare aparte (sarcasm, domnilor) - o femeie psihopată și niște scene foarte cringe-sângeroase. Here we go!

Ca alegere alternativă, în caz că ajung în criză de timp - Creepshow, roman grafic► citește o carte scrisă de John Saul ◄

De Saul sunt foarte curioasă. Mă gândeam la Suffer the Children dar mi-ar fi luat prea mult să o citesc.

saul►citește o nuvelă horror ◄

Aș fi putut reciti Coraline de Neil Gaiman dar momentan nu cred că am starea necesară pentru ea. Voi alege și eu, inspirându-mă din alegerile lui Derodidymus, nuvela The man who loved flowers, tot de King.vizionează un film de Alfred Hitchcock ◄

Voi alege Rebecca. Am citit cartea și, deși nu m-a impresionat ca horror pe vremea aceea, mi-a plăcut cartea - nu ceva extraordinar, deși acum poate aș privi-o cu alți ochi.

re.jpgvizionează un horror apărut în 2017-2018

Am ales Winchester. Ceva-mi spune că îmi va plăcea mult.


  

vizionează o ecranizare după o carte scrisă de King


Cred că ecranizarea de la Misery ar fi perfectă, mai ales dacă reușesc să citesc cartea mai întâi. (:
Ca un early disclaimer pentru maraton: voi încerca să îndeplinesc cât mai multe cerințe, dar pentru că asta e o perioadă destul de încărcată pentru mine și voi ajunge în criză de timp, mă voi axa pe filme sau/și pe varianta alternativă de la prima cerintă + nuvela de King.

Acestea fiind spuse, LET'S READ! Voi posta update-uri cu privire la progres pe instagram (link în partea dreaptă a blogului).

You May Also Like

2 Comentarii

 1. Supercarte si superfilm. Va recomand sa cititi - daca deja nu ati facut-o inca, "Anotimpuri diferite". Sunt un mare fan al cartilor lui King, acest ratat initial, ce ajunsese sa bea pana si parfumul nevesti-sii, dar care iata, este astazi poate cel mai cunoscut autor american. Cu siguranta este cel mai bogat dintre ei. Toate bune,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce oroare că numai azi am ajuns să vă citesc mesajul! Îmi cer mii de scuze, mă simt mizerabil.
   Dar da, metamorfoza lui King mă impresionează și pe mine. Nu l-am citit suficient cât să îmi fac o părere ca lumea asupra scriiturii lui, dar plănuiesc să-l lecturez în viitorul apropiat :)
   Mulțumesc pentru comentariu și îmi cer iertare că numai acum răspund, sunt o habarnistă și o întârziată de n-are nimeni idee, dar mă redresez eu. Toate bune! :)

   Ștergere